Özellikle genç ve orta yaş insanların can alıcı sorunu olan kıl dönmesi korunma önlemleri almak için dikkat edilmesi gereken nokta her zaman kuyruk sokumu bölgesi olmalıdır. Çünkü %95 oranında kuyruk sokumu bölgesinde ortaya çıkan bir hastalıktır. Geri kalan %5’lik kısım ise göbek bölgesi ve berberlerin ellerinde ortaya çıkandır. Yüzde kıl dönmesi olarak lanse edilen görüntüler yanlış olup, o kıl dönmesi değil aksine kıl batması sorunudur. Aşağıdaki video’da her ikisinide izleyebilir. Kolayca ayrımını yapabilirsiniz.
Kuyruk Sokumunda Görülür?
Evet değerli arkadaşlar kıl dönmesi %95 oranında insanların kuyruk sokumu bölgesinde görülür. Bu kadın ve erkekler için değişmeyen bir gerçektir. Bunun nedeni ise insan vücudunda en en hassas en yumuşak cilt yapısının kuyruk sokumu olması ile alakalıdır.
Neden Kuyruk Sokumunda Olur?
Hastalığın kabaca tarifi cilt altında kılların toplanmasıdır. Toplanan bu kıllar ise saç ve vücudumuzdan dökülen kıllardan oluşmaktadır. Özellikle gençler, fazla kilo, terleme ve kaykılarak oturanlar sürekli risk grubunda yer alır. Örnek saçınızdan sırtınıza dökülen kıllar yayılarak oturan insanların direkt olarak kuyruk sokumuna kayacaktır. insan vücudunda bulunan milyarlarca delikten kendine yol bulan kıllar cilt altına girmektedir. Cilt altında çoğalması ile kişide rahatsızlıklara ve belirtilere neden olmaktadır.
Göbek ve Ellerde Kıl Dönmesi Olur mu?
%95 oranında kuyruk sokumu bölgesinde görülen Pilonidal Sinüs %5 oranında ise göbek bölgesi, koltuk altı ve berberlerin ellerinde görülürler. Ama bunlar oldukça düşük ve nadir görülen vakalardır.
Kıl Batması Nedir?
Mesela bazı görüntülerde aşağıdaki videodada var yüzde kıl dönemsi diye sunulan görüntü kıl dönmesi değil, kıl batması sorunudur. Çünkü yüz bölgesinde kıl dönmesi olmaz. Kıl batması ise özellikle traş olunan, epilasyon yapılan bölgelerde kılların kökten çıkarılması sonucu yeniden çıkmaya çalışan kıl ucunun cilt dışına çıkamayarak cilt altında uzaması ile oluşur. Belli bir noktadan sonra sivilce gibi apse oluşturabilir. Apse patlatılarak bir cımbız yardımı ile çıkarılır. Çok sık görülmese bile bu kesinlikle kıl dönmesi ile alakası yoktur.